1507 TEKNOÇABA (KOBi_AR-GE) PROJESİ BASIN AÇIKLAMASI | Hemşirelik | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

HEMŞİRELİK

1507 TEKNOÇABA (KOBi_AR-GE) PROJESİ BASIN AÇIKLAMASI

1507 TEKNOÇABA (KOBi_AR-GE) PROJESİ BASIN AÇIKLAMASI

Resim 1. Tansiyon aleti manşon kaplama makinesi (DC- sleever) ile TEKNOFEST 2021 e katıldık. Yatırımcı görüşmeleri yaptık.

Yürütücülüğü Dr. Öğr. Üyesi Aynur KOYUNCU, danışmanlığı Prof. Dr. Ayla YAVA tarafından yapılan ‘Tansiyon Aleti Manşon Kaplama Makinesi (DC- Sleever)’ isimli projeden sonra ‘Tansiyon Aleti Manşon Kılıfı Üretme Makinesi (DC- Cover Machine) isimli proje de TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazandı. 1507-KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı 2023 Yılı Deprem Bölgesine Özel Çağrısı (TEKNOÇABA) kapsamında “Tansiyon Aleti Manşon Kılıfı Üretme Makinesi (DC Cover Machine)” başlıklı Projemiz

TÜBİTAK TEYDEB Grup Başkanlığı tarafından başarılı bulunarak, 2.400 000 TL ie desteklenme kararı alındı.

“Tansiyon Aleti Malnşon Kılıfı Üretme Makinesi (DC Cover Machine)” projesi, inovasyon ve teknolojiyi bir araya getirerek sağlık sektöründe önemli bir ilerleme sağlamayı hedefliyor. Proje ekibimiz, tansiyon aletlerinde kullanılan manşon kılıflarının üretim sürecindeki mevcut zorlukları ele aldı ve tam otomatik bir üretim makinesi geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarına başladı. Projedeki hedefimiz tansiyon aleti manşonları için tek kullanımlık kılıf üreten bir makinanın imalatıdır.  Bu projedeki amacımız tek kullanımlık manşon kılıflarının kullanımını arttırarak, kan basıncı ölçümünde hasta güvenliğini tehdit eden biyolojik ve kimyasal risklerin uygun maliyete çevreye zarar vermeden azaltmaktır.

Makinenin prototip tasarım ve üretiminde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj’da yapılacaktır. Bu yenilikçi makine, yüksek verimlilik, kesintisiz üretim ve maliyet tasarrufu sağlayacak olan “Tansiyon Aleti Manşon Kılıfı Üretme Makinesi (DC Cover Machine)”, sağlık sektöründeki üreticilere rekabet avantajı sunmayı amaçlamaktadır.  “Tansiyon Aleti Manşon Kılıfı Üretme Makinesi (DC Cover Machine)” projesinin aşamaları, prototip geliştirme, test süreçleri ve son kullanıcı geri bildirimlerini değerlendirme bulunmaktadır. Bu sayede, tansiyon aletlerine tek kullanımlık manşon kılıfı üretim sürecini optimize etmek ve sağlık sektöründe kalite standartlarını yükseltilecektir.

Proje Yürütücüsü

Dr. Öğr. Üyesi Aynur KOYUNCU

Proje Akademik Danışmanı

Prof. Dr. Ayla YAVA

Makine Mühendisi

Nusret IŞIL

Elektronik Mühendisi

Abdullah YILMAZ

Makine Teknikeri

Ahmet KURT

Satış ve Pazarlama Yönetimi

Turgut SONGUR

Firma Adı: INNOVMED MEDİKAL ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Adres: Gaziantep OSB Teknokent

Resim 2. Tansiyon aleti manşon kaplama makinesi (DC- sleever) yapım ve kontrol aşamasından bir görüntü
Resim 3. TÜBİTAK Başkanımız Gaziantep Teknokentte Bulunan Firmamızı Ziyaret Etti.